Op vleugels van papier
Vogelcollages van Danièle Knirim

24,95

Daniele Knirim werkt met papier, oud papier, gevonden in oude boeken en tijdschriften op de antiekmarkt of bij de kringloop en daarna met zorg geselecteerd en bruikbaar gemaakt. Vaak zijn boekomslagen of schutbladen de drager van de beeltenis, zodat ook de typografie een rol kan gaan spelen. Soms is er papier met waterschade en vaak ook foxing, die roestbruine vlekjes die je op oud papier kunt vinden.

In deze leporello zijn Nederlandse vogels het onderwerp. Zesentwintig op alfabet gerangschikte vogels gekozen uit de ruim 300 die we Nederlands kunnen noemen. En allemaal verrassend van vorm en kleur, opgebouwd uit tientallen papieren elementen per vogel. De huismus die boven mijn bureau hangt bestaat uit 27 stukjes, zelfs het witte oogvlekje is een snippertje papier. Ook de kraai is in de Daans geknipte vogelwereld een zeer kleurrijke vogel. De vele soorten zwart en blauw en tekst tonen de vogel in al zijn kracht. En eigenlijk telt dat voor alle vogels die ze samenstelt uit het gevonden of gekochte materiaal.

​Blader door dit werk of open de leporello in één keer en verbaas u over de schoonheid van vogels, papier en de kracht van de collage.

Categorieën: ,

Beschrijving

Titel: Op vleugels van papier
Auteur: Danièle Knirim
ISBN: 9789081388788
Uitgeverij Müller