Nieuws

Beste lezers,

Kunst & Vliegwerk is sinds 1 juli 2022 gestopt met haar activiteiten.

Na 31 jaar met veel plezier in de boekhandel gewerkt te hebben , begon de behoefte aan meer vrijheid en tijd voor mij steeds duidelijker te worden. Tijd voor pensioen dus! De leeftijd had ik al.

Maar hoe doe je dat stoppen met een winkel, die meer is dan een winkel ? Ik zou alle klanten moeten teleurstellen…

Het mooiste zou zijn als de winkel overgenomen zou kunnen worden…

Dankzij Marijke Brouwer, die een artikel schreef in het Dagblad over Kunst & Vliegwerk, hoorden Allard Steenbergen en Erwin de Vries van boekhandel Godert Walter via via dat ik wilde stoppen met de winkel.

Toevallig waren zij juist op zoek naar een winkelpand waar ze een tweede winkel wilden beginnen met een uitgebreide afdeling Engelstalige boeken. Zo zijn we in gesprek gekomen en op 1 juli 2022 openden zij hun deuren.

Eerst was de naam nog niet helemaal duidelijk en heette de winkel nog Kunst & Vliegwerk, maar voor het academisch jaar begon, was een nieuwe naam gevonden: “Walter’s Bookshop”.

Als je nu binnenkomt is de sfeervan de oude winkel nog helemaal behouden. Nieuw is de mooie afdeling Engelstalige boeken op het gebied van literatuur, poëzie, ( sociale) wetenschap, geschiedenis, (grafisch) design, natuur.

De klassieke cd’s zijn jammer genoeg verdwenen. Wat gebleven is, is de kwaliteits ramsj, de poëzie artikelen van Plint en de mooie kaarten en notebooks.

Om nog een beetje af te kicken ben ik nog 1 dag aanwezig in de winkel (donderdag) tot eind van dit jaar.

Ik wil alle klanten bedanken voor hun enthousiasme en waardering, hun verhalen, attenties, tips , en wens iedereen het allerbeste!

Het is mooi geweest!

Tot ziens!

Marga Hiemstra