Expositie

Uit beperkingen ontstaan mogelijkheden

Van onderdelen naar beeld: een weg naar verbinden

Les miniatours, hemelingen en snoeren…..

Han Bushoff, november 2021

Tijdens een periode met forse fysiek beperkingen aan mijn rechterarm (als rechtshandige), in mijn alles in één woon-keuken-atelierruimte is het kleine en hangende werk ontstaan met het zachte materiaal kurk.

Gebruikmakend van de vele materialen, verzameld in de loop der jaren, ruimde ik al doende op: lekker praktisch in een kleine ruimte.

Geen idee wat ik zou gaan maken, begon ik….al passend, soms metend, stapelend, schurend; verbindend en daar verrezen les miniatours.

Struinend door mijn voorraden stokken, trokken de altijd overgebleven kleinere stokken. Ik ging ermee schikken, maakte zogenaamde setjes van kop, vleugels en staart, al gutsend in kurk, pasten de stukjes als een legpuzzel in elkaar en groeiden  hemelingen uit tot de “Nobody is perfect” serie.

Toen grote voorraden kurken naar me toekwamen, begon ik met ze te beschilderen en aaneen te rijgen (verticaal neemt minder ruimte in), afgewisseld met glaskralen eikendoppen: de vele snoeren lijken wel een gordijn te vormen.

Last but not least vergat ik op deze manier mijn beperkingen….

Mijn drijfveer tot verzamelen, met oog voor wat de natuur voortbrengt en te vinden is in de rafelranden van de stad, is versterkt, je weet maar nooit wat ik ermee kan .….

Misschien nog markant detail in het werken met kurken is dat ik een alcoholist als  vader had..…