Nieuws

 Nacht van Kunst & Wetenschap  4 juni 2016 ook bij Kunst & Vliegwerk !

Een doorlopend optreden

Kantoorpoëzie

De leukste literaire zandbak van Nederland wordt Kantoorpoëzie wel eens genoemd. Een mooie definitie voor een literair gebeuren waar eigenlijk geen definitie aan te geven valt. Het is onvoorspelbaar, het is gedurfd, het is steeds weer anders en altijd leuk. Alles wat wij weten is dat Kantoorpoëzie een constante kwaliteit aan muziek en literatuur vermengt met kwajongensmentaliteit en een hoop speelse bravoure. Gezelligheid, bier, een vleugje feest, maar vooral goede literatuur – zonder dat het hoogdravend wordt.

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap komt er een even humorvolle als sinistere delegatie schrijvers naar Groningen. Jan-Willem Dijk, Gerjon Gijsbers, Joubert Pignon en Jori Stam zijn niet alleen meesters van de literaire verbeelding, maar ook heersers over het podium. De Kesanova kruipt liever achter zijn beamer, waar hij een compleet nieuw kunstgenre mee heeft uitgevonden. Het heeft te maken met taal, klassieke cartoons en een bijzonder soort filosofie. Wat zeker is: zoiets heb je nog nooit gezien!

Van 20:00 tot 00:00 uur doet Kantoorpoëzie elk uur een blokje waaraan iedereen meedoet.

Gratis toegankelijk !

 

On Wings: op muzikale ontdekkingstocht door de Groninger binnenstad

Van 16 t/m 18 juni 2016 vindt in Groningen voor de derde maal het blazersfestival On Wings! plaats. On Wings! heeft als doel om de diversiteit van blaasmuziek bij een breed publiek bekend te maken. Dit jaar zet de organisatie haar doelstelling kracht bij door de diverse blaasgezelschappen op bijzondere en onbekende (erfgoed)locaties in de Groninger binnenstad te programmeren.

FIE SCHOUTEN & STUDENTEN Klarinet

18 juni bij Kunst & Vliegwerk

 

Route: Nieuwe Oogst
Locatie: Boekhandel Kunst & Vliegwerk
Tijden: 13.45 – 14.15 / 14.30 – 15.00 / 15.15 – 15.45 uur

Fie Schouten, geboren en nog altijd woonachtig in Amsterdam, is te horen in vele verschillende formaties op podia en festivals wereldwijd. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten.

Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij haar diploma’s Klarinet en Basklarinet behaalde bij Harry Sparnaay, Tom Sieuwerts, Herman Braune. Fie volgde masterclasses Darmstadt-Festival Nieuwe Muziek, Impuls-zomercursus hedendaagse muziek, Pablo Casals Festival. Daar had zij lessen van Ernesto Molinari en Michel Lethiec.