Hockney - Van Gogh. The Joy of Nature - Hans den Hartog Jager, David Hockney

Nederlandstalige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Van Gogh Museum, 1 maart 2019 – 26 mei 2019.

Hockney – Van Gogh. The Joy of Nature biedt een uniek inzicht op de onmiskenbare invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney. Voor het eerst kunnen kunstliefhebbers de werken van beide kunstenaars naast elkaar bekijken. De tentoonstellingscatalogus toont de reeks prachtige, monumentale landschappen die Hockney vanaf de jaren negentig in het Britse Yorkshire maakte, en plaatst ze naast Van Goghs afbeeldingen van de natuur. Ook Hockney’s schetsboeken en iPad-tekeningen komen aan bod. Een exclusief interview met Hockney en een essay van schrijver en kunstcriticus Hans den Hartog Jager geven een rijke analyse van de parallellen tussen de twee kunstenaars. Speciaal voor de tentoonstelling en dit boek maakte Rineke Dijkstra een fotoportret van de nu 81-jarige meester.

Het boek beschrijft de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren
met perspectief.

Titel:Hockney – Van Gogh. The Joy of Nature
Auteur:Hans den Hartog Jager, David Hockney
ISBN:9789490880200
Uitgever:Rubinstein
€29,95

reserveerterug